Sidebar

07
Fri, May
1 New Articles

Βραβεία ΚΟΑ - ΟΠΑΠ

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

ΣΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΑ - ΟΠΑΠ

Τιμήθηκε το Ήθος και η Αθλητοπρέπεια

«Το ήθος είναι σήμερα μια δυσεύρετη αρετή, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία. Σε μια εποχή που σχεδόν τα πάντα έχουν εμπορευματοποιηθεί και το οικονομικό κίνητρο επισκιάζει και καθορίζει συμπεριφορές πολλών στο χώρο του αθλητισμού, το ήθος και η αθλητοπρέπεια θα έπρεπε να αποτελούν καθοδηγητική πυξίδα σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού και της κοινωνίας μας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο σε πολύ μικρό βαθμό». Αυτά τα λόγια αυτά τόνισε με έμφαση στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Πάμπος Στυλιανού στην προχθεσινή εκδήλωση ΒΡΑΒΕΙΑ ΗΘΟΥΣ 2011 που διοργανώνουν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ.

Μια εκδήλωση που ήταν ξεχωριστή και αναβαθμισμένη και πρόσφερε συγκινήσεις κατά τη στιγμή της απονομής των βραβεύσεων, καθώς και τα φιλμάκια που προβλήθηκαν, αφιερωμένα στους τιμώμενους. Αυτός ο ξεχωριστός θεσμός των βραβεύσεων στον τόπο μας, μετρά 24 χρόνια παρουσίας και θεωρείται από τον ΚΟΑ και τον ΟΠΑΠ, ότι το Ήθος πρέπει να αναδεικνύεται στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού μας. Στην προχθεσινή τελετή απονεμήθηκαν 15 βραβεία και ένα ειδικό βραβείο.

• Ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Ιωάννης Σπανουδάκης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι μια σημαντική βράβευση για το ήθος και συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες. Είναι μια μοναδική γιορτή για την κοινωνία και τον αθλητισμό. Ο ΟΠΑΠ πέραν από 50 χρόνια ενισχύει τον αθλητισμό, επιχορηγώντας Σωματεία, Ομοσπονδίες, αθλητικούς και κοινωνικούς Φορείς. Ενισχύει ουσιαστικά τον Αθλητισμό, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, την Υγεία και τις υποδομές, κάτι που μας κάνει ως ΟΠΑΠ, να νιώθουμε περηφάνια για αυτή μας την προσφορά στην κοινωνία ευρύτερα.

• Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού στο χαιρετισμό του είπε επίσης για τη σημαντικότητα της βραδιάς των βραβεύσεων. Συγχάρηκε τους τιμώμενους, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους της ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολύχρονη και πολύπλευρη στήριξη και προσφορά στον Κυπριακό Αθλητισμό και την κοινωνία μας γενικότερα. Καταλήγοντας ο. Στυλιανού, ανέφερε και τα εξής: «Για εμάς τους αθλητικούς παράγοντες, ήθος και τίμιο παιχνίδι σημαίνει πολλά άλλα πράγματα της καθημερινής λειτουργίας και συμπεριφοράς μας. Σημαίνει να μην γινόμαστε μέρος της διαπλοκής και προώθησης ιδιοτελών, οικονομικών και άλλων συμφερόντων, αλλότριων του αθλητισμού. Σημαίνει σεβασμό των θεσμών που υπηρετούμε, αποδοχή και προώθηση των αρχών της σωστής διακυβέρνησης στους αθλητικούς φορείς, όπως αυτές συζητούνται σήμερα στην Ευρώπη. Λογοδοσία και όχι ασυδοσία. Διαφάνεια και όχι συσκότιση, πάταξη της διαπλοκής και όχι συγκάλυψη της.

• Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους, του οποίου η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του, στο χαιρετισμό είπε και τα εξής: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ήθος και η αθλητοπρέπεια είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το κύριο ζητούμενο σε όλες τις αθλητικές μας διοργανώσεις. Γιατί είναι από όλους αποδεκτό ότι η βία και η αντιαθλητική συμπεριφορά που παρατηρείται πολύ συχνά στον τόπο μας, αλλά και σε άλλες χώρες, δεν έχει καμία σχέση με τα αθλητικά ιδεώδη, τα οποία κάθε αθλητής, φίλαθλος και παράγοντας, οφείλουν να υπηρετούν. Ο αθλητισμός σήμερα αποτελεί την πιο υγιή ενασχόληση των νέων μας». Τόνισε επίσης τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Πολιτείας στους αθλητές και τις Ομοσπονδίες για επίτευξη των ευγενικών στόχων και επιδιώξεων τους. Τέλος συνεχάρη τους βραβευθέντες και τους ευχήθηκε μεγαλύτερες διακρίσεις.

Οι βραβευθέντες: ΚΟΠ: Χρήστος Κόντης ΣΤΟΚ: Ε.Σ. Μαζωτού, Κ.Ν. Γεράσας, Νέα Ελπίδα Λουβαρά ΚΟΚ: Γιώργος Αναστασιάδης, Τάκης Λύρας ΚΟΠΕ: Χάρης Σαββίδης, Χρυστάλλα Καραγιάννη ΚΟΧ: Μαρίνος Πελαγίας ΚΟΕΑΣ: Μαριάννα Ζαχαριάδη ΚΟΕΚ: Μαρία Παπαδοπούλου ΚΟΤΟΞ: Έλενα Μουσικού ΣΚΟΚ: Χριστάκης Χριστοφόρου, Ειρήνη Παντελή ΚΙΟ: Αλέξης Αυγουστή ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

- Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν με τα τραγούδια τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση του κ. Μίκη Κωστέα, καθώς και του καθηγητή παραδοσιακής μουσικής κ. Ανδρέα Χριστοδούλου.

• Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Σάββας Κοσιάρης.