Sidebar

11
Tue, May
2 New Articles

Εγκαθίδρυση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΑ

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

Εγκαθίδρυση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΑ

 

Στην τελετή εγκαθίδρυσης νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού που έγινε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2102 στα γραφεία του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Πάμπος Στυλιανού έκαμε τις ακόλουθες προγραμματικές δηλώσεις:

«Συγχαίρω όλα τα μέλη για τον διορισμό τους και  εκφράζω εκ μέρους όλων τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό του Συμβούλιο για την τιμή που μας έχει γίνει.  Διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και ευθύνες που απορρέουν μέσα από τον διορισμό μας.  Θα υπηρετήσουμε με αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας το δημόσιο αξίωμα στο οποίο έχουμε διοριστεί και μέσω του, τον Κυπριακό Αθλητισμό. 

 

  • Να ανοίξουμε εδώ μία παρένθεση για να εκφράσουμε  τις ευχές μας προς  όλους τους Αθλητές μας που βρίσκονται στο Λονδίνο για  την καλύτερη δυνατή παρουσία τους στην Ολυμπιάδα.  Στεκόμαστε στον Ιστιοπλόο μας Παύλο Κοντίδη που δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να γράψει ιστορία κατακτώντας μετάλλιο στο αγώνισμα του και στους αθλητές στίβου που ρίχνονται στην δική τους μάχη τις επόμενες μέρες.

Με την ευκαιρία της σημερινής μέρας κρίνουμε σωστό να καταθέσουμε ένα συνοπτικό  περίγραμμα της πολιτικής κατεύθυνσης που θα κινηθούμε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο.  Πριν τρείς εβδομάδες  σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αποτιμώντας  την τριετία που είχε λήξει, είχαμε αναφερθεί και στις προκλήσεις ενώπιον του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  Σήμερα θα επαναλάβουμε τις κύριες από αυτές προκλήσεις. 

 

Αυτό που σε πολύ μεγάλο βαθμό καθορίζει τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε είναι το νέο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.  Πρέπει να εργαστούμε όλοι με πνεύμα περισυλλογής και λιτότητας, σε όλα τα επίπεδα.  Ως Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε  αποφασιστικά το κόστος διαχείρισης και συντήρησης των Αθλητικών Χώρων, ιδιαίτερα Κλειστών Αιθουσών και Κολυμβητηρίων.  Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των  Εθνικών Σχεδιασμών και Εθνικών Προγραμμάτων του ΚΟΑ,  αναδεικνύοντας ακόμα πιο έντονα την κοινωνική διάσταση του Αθλητισμού.  Από την πλευρά τους οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι ίδιες σε πνεύμα οικονομικής περισυλλογής, χωρίς να επηρεάζονται τα Αναπτυξιακά τους Προγράμματα. 

 

Ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος των Ομοσπονδιών θα συνεχιστεί στην προσπάθεια εμπέδωσης και εφαρμογής της πολιτικής της Σωστής Διακυβέρνησης.  Χρειαζόμαστε περισσότερη λογοδοσία, διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία,   χωρίς διαπλοκή οικονομικών και διοικητικών συμφερόντων.

 

Σε ένα άλλο επίπεδο να αναφέρουμε ότι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως γνωστό ο ΚΟΑ έχει αναλάβει την ευθύνη διεκπεραίωσης των θεμάτων του Αθλητισμού.  Να αναφέρουμε πληροφοριακά ότι το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανώνονται στην Κύπρο το Αθλητικό Φόρουμ και το  Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου θα λάβει χώρα το Συνέδριο Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού.  Εργαζόμαστε σκληρά για την επιτυχία των πιο πάνω εκδηλώσεων που θα δώσουν την ευκαιρία στην Αθλητική  οικογένεια της Κύπρου, και όχι μόνο  να συζητήσει σοβαρά τρέχοντα θέματα του Αθλητισμού, που απασχολούν ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο Κόσμο.

 

Οι προκλήσεις ενώπιον του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ είναι και  πολλές άλλες.  Προεξάρχουσα θέση έχει η απόφαση για εκσυγχρονισμό της Αθλητικής Νομοθεσίας του ΚΟΑ που επιβάλλεται να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.  Αυτός ο εκσυγχρονισμός απορρέει μέσα από τις πρόνοιες της Λευκής Βίβλου, η οποία ζητά διόρθωση όλων των αρνητικών φαινομένων που έχουν αναπτυχθεί στο χώρο του αθλητισμού τις τελευταίες 10ετίες. Μόνο έτσι θα καταφέρει ο Οργανισμός να διαδραματίσει σωστά και αποφασιστικά το  ρόλο του ως η  Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου.  Ένας ρόλος που μέσα στις νέες συνθήκες λειτουργίας του Αθλητικού οικοδομήματος, επιβάλλεται και απαιτείται να γίνει παρεμβατικός, προσδοκώντας  στην διόρθωση σειράς στρεβλώσεων και αντιαθλητικών συμπεριφορών. 

 

Κλείνοντας επιθυμώ να τονίσω το σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει ολόκληρη η υπηρεσία του Οργανισμού στην προσπάθεια υλοποίησης των πολιτικών που επιθυμεί να προωθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο.  Προσβλέπουμε στην αναβαθμισμένη στήριξη των Λειτουργών όλων των Τμημάτων και σε όλα τα επίπεδα.  Οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο μέσα από την συλλογική προσπάθεια και την συνεργασία Διοικητικού Συμβουλίου και Υπηρεσίας του Οργανισμού μπορούμε να αναμένουμε υλοποίηση των στόχων μας.  Προς την ίδια κατεύθυνση και για να συνεχίσει απρόσκοπτα η αθλητική ανάπτυξη του τόπου επιβάλλεται και θα επιδιώξουμε να συνεχίσει η στενή και αγαστή συνεργασία με όλες της Εθνικές Ομοσπονδίες του τόπου».

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΑ

(Σύντομα Βιογραφικά)

 

  1. 1.  Πάμπος Στυλιανού – Πρόεδρος

Είναι 62 ετών, Λογιστής και κατάγεται από την         Έγκωμη Αμμοχώστου.

Υπηρέτησε τον ΚΟΑ για δυο θητείες ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2003 μέχρι και το 2009. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ. Στις 10 Οκτωβρίου 2011 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΑ και επαναδιορίστηκε στη θέση αυτή στις 2 Αυγούστου 2012.

Διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος Τύπου, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

 

 

  1. 2.  Ντίμης Κακογιάννης – Αντιπρόεδρος

Είναι 50 ετών, Επιχειρηματίας και κατάγεται από τη Λευκωσία.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, της Ομοσπονδίας MUAY-THAI, Μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠΑ και ιδρυτικό μέλος της ΚΕΔΑ.

 

  1. 3.  Μιχάλης Καυκαλιάς - Μέλος

Είναι  36 ετών, Νομικός και κατάγεται από τη Λεμεσό.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του σωματείου ΑΕΛ, ενώ κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Λεμεσιανού Σωματείου. Έπαιξε ποδόσφαιρο σε ομάδες του Αγροτικού ποδοσφαίρου.

 

  1. 4.  Χρίστος Ορφανίδης – Μέλος

Είναι  51 ετών, Ασφαλιστής και κατάγεται από την Αμμόχωστο-Λάρνακα.

Παρακολουθεί τα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, ως φίλαθλος.

 

  1. 5.  Άντης Λόππας  – Μέλος

Είναι  47 ετών, Επιχειρηματίας και κατάγεται από τη Λάρνακα.

 

Διετέλεσε επί σειρά ετών Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου ΑΛΚΗ, ως υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ. Τώρα είναι ο εκπρόσωπος του σωματείου της Λάρνακας στο Δ.Σ. της ΚΟΠ.

 

  1. 6.  Ανδρέας Αναστασίου  – Μέλος

Είναι  52 ετών, Αθλητικός Συντάκτης και κατάγεται από τη Λύση.

 

Είναι μέλος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου και διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού της Συμβουλίου. Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι αρχισυντάκτης στο αθλητικό τμήμα της τηλεόρασης του MEGA και του ραδιοφώνου του ΛΟΓΟΥ.

Την 1η Αυγούστου 2009 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ και επαναδιορίστηκε στη θέση αυτή στις 2 Αυγούστου 2012.

 

  1. 7.  Σπύρος Σπύρου  – Μέλος

Είναι 54 ετών, Εκπαιδευτικός(Φυσική Αγωγή), Υποδιευθυντής και κατάγεται από το Παλαίκυθρο.

 

Από τους κορυφαίους αθλητές στίβου που ανέδειξε η Κύπρος. Πρωταθλητής Στίβου και κάτοχος δύο Παγκύπριων ρεκόρ στα 800μ. και 1500μ, καθώς και με διεθνείς διακρίσεις. Τώρα είναι προπονητής στίβου στο ΓΣΠ, ενώ είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου και Πρόεδρος της ΑΘΛΕΠΕΝ.

 

  1. 8.  Μίκης Χατζηνεοφύτου  – Μέλος

Είναι  62 ετών, Εκπαιδευτικός και κατάγεται από την Αμμόχωστο.

 

Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό. Υπήρξε πρωταθλητής Κύπρου στο Μπάτμιντον. Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του σωματείου δρομέων Περικλής Δημητρίου.

 

  1. 9.  Ευάγγελος Χειμώνας  – Μέλος

Είναι  53 ετών, Δικηγόρος και κατάγεται από τη       Λευκωσία.

Παρακολουθεί τα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, ως φίλαθλος

Την 1η Αυγούστου 2009 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ και επαναδιορίστηκε στη θέση αυτή στις 2 Αυγούστου 2012.