Sidebar

17
Mon, May
1 New Articles

Σημαντική η στήριξη στον Παύλο Κοντίδη

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

ΚΟΑ: Σημαντική η στήριξη

στον Παύλο Κοντίδη

 

O Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού

στην τιμητική εκδήλωση για τον Παύλο Κοντίδη

 

Σε σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος  του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού απένειμε τιμητική διάκριση στον Αργυρό Ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη για την ανεπανάληπτη επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Επίσης του ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, που αφορούν την επιτυχία του, σύμφωνα με τους Σχεδιασμούς του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε τα ακόλουθα κατά την τελετή απονομής της τιμητικής διάκρισης στον Παύλο Κοντίδη:

«Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης καλωσορίζουμε στον Κυπριακό  Οργανισμό Αθλητισμού τον Αργυρό Ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη. Τον προσκαλέσαμε στα γραφεία του Οργανισμού για να τον συγχαρούμε από κοντά, να ακούσουμε τα μελλοντικά του σχέδια και να του ανακοινώσουμε τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ για την επιβράβευση της ανεπανάληπτης επιτυχίας που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι αποφάσεις του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού απορρέουν από υφιστάμενους σχεδιασμούς και εδράζονται στο μέγεθος της επιτυχίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον τόπο μας.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΚΟΑ είναι οι ακόλουθες:

1)    Μέσα από το Σχέδιο Χαριστικών Παροχών, ο Παύλος Κοντίδης με την κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες δικαιούται το ποσό των €120,000. Με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω Σχεδιασμού το ποσό έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2013 και θα εκταμιευθεί αμέσως με την έγκριση του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

2)    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ στην τελευταία του συνεδρία ασκώντας τη διακριτική του εξουσία αποφάσισε την ένταξη του Παύλου Κοντίδη σε Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης σε συγκεκριμένη κλίμακα με μηνιαίο ποσό αμοιβής τις €3,922 (€50,986 για το χρόνο). Η ένταξη του ισχύει από την ημέρα κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου, δηλαδή από τις 6 Αυγούστου 2012. Βασικός όρος της ένταξης του σε Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης, είναι ότι θα είναι ελεύθερος οποιασδήποτε υπηρεσίας, μέχρι την αποπεράτωση της αθλητικής του σταδιοδρομίας, ούτως ώστε να αφιερωθεί απρόσκοπτα στη προετοιμασία του και στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

3)    Είναι να σημαντικό να σημειώσουμε  ότι οποιαδήποτε ποσά απορρέουν από άλλους Σχεδιασμούς του Οργανισμού ή και της οικίας Ομοσπονδίας (π.χ χαριστικών παροχών, προετοιμασίας και άλλα) θα αποτελούν συμπληρωματική οικονομική στήριξη  στον αθλητή.

4)    Όσον αφορά την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο το 2016, ο πρωταθλητής μας καλείται να  υποβάλει στον ΚΟΑ, αναλυτική κοστολογημένη  πρόταση για την επόμενη τετραετία,  ώστε να εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού.

5)    Ο ΚΟΑ είναι έτοιμος να στηρίξει τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών του Παύλου Κοντίδη, αφού ενημερωθεί πρώτα για τις υποχρεώσεις του έναντι του Πανεπιστημίου, αλλά και για άλλες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν σχέση με την αποπεράτωση των σπουδών του.

Μέσα από  τις αποφάσεις μας, ως Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είμαστε σίγουροι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και η προοπτική για την περαιτέρω αγωνιστική ανέλιξη του Παύλου Κοντίδη, για να χαρίσει στην πατρίδα μας ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η τεράστια επιτυχία του Παύλου Κοντίδη τοποθετεί τον Κυπριακό Αθλητισμό στις σωστές του διαστάσεις. Αποτελεί τρανή απόδειξη για τη συνεχή ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια ολόκληρου του αθλητικού οικοδομήματος.

Μπορούμε να ζήσουμε και άλλες επιτυχίες και παρόμοιες στιγμές στο εγγύς μέλλον. Το ταλέντο είναι εκεί, σε ολόκληρο το φάσμα του Κυπριακού Αθλητισμού. Φτάνει να το εντοπίσουμε και να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να ολοκληρωθεί.

Ο Παύλος Κοντίδης αποτελεί πλέον την έμπνευση της νέας γενιάς, της νεολαίας της Κύπρου. Ο ΚΟΑ θεωρεί τον Παύλο ως πρότυπο και θα τον αξιοποιήσει ανάλογα ως Πρεσβευτή του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ο Παύλος Κοτνίδης, με τη συμμετοχή και την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τίμησε την Κύπρο. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να χαρίσει και άλλες πολλές επιτυχίες στον Κυπριακό Αθλητισμό και στη χώρα μας γενικότερα».

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΝΤΙΔΗ

Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για τη βοήθεια και στήριξη του, καθώς και για την ένταξη του σε Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης, αλλά και για το σεβαστό ποσό που του δίνει. Δήλωσε ότι «με αυτό το ποσό θα μπορέσω και εγώ στο μέλλον να κάνω τη δική μου οικογένεια». Είπε επίσης ότι είναι τιμή και μεγάλη χαρά για εμένα να αποτελώ είδωλο και πρότυπο για τους νέους και σίγουρα θα έρθω κοντά στη νεολαία για μια καλύτερη κοινωνία». Καταλήγοντας τόνισε: «Με τη δική μου επιτυχία, αλλά και των άλλων αθλητών, αναδεικνύεται ο Κυπριακός Αθλητισμός. Καλώ τον ΚΟΑ και την Πολιτεία να επενδύσουν περισσότερο στον Αθλητισμό, για να προβάλλεται η Κύπρος μας διεθνώς».