Sidebar

16
Sun, May
1 New Articles

Ο ΚΟΑ τίμησε τον Ντίνο Μιχαηλίδη

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

Ο ΚΟΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ντίνο σ’ ευχαριστούμε

 

«Ο τίτλος της εκδήλωσης: Ντίνο σ’ ευχαριστούμε, εκφράζει τα συναισθήματα όλων μας στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας και βγαίνει πηγαία και αυθόρμητα μέσα από τη ψυχή μας. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ένας πραγματικός αθλητάνθρωπος, ταύτισε το όνομα του με την ιστορία και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού και για έξι σχεδόν δεκαετίες ανέπτυξε πλούσια και πολυσχιδή δράση και δραστηριότητα. Έχοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, η αποψινή εκδήλωση, που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, αποτελεί για τον τιμώμενο  ελάχιστη τιμή αλλά δημιουργεί και ένα ερώτημα για το μέλλον. Θα υπάρξουν άραγε αντικαταστάτες της προσφοράς και του επιπέδου του Ντίνου Μιχαηλίδη; Τόσο ως παιδαγωγός, όσο και ως Διοικητικός παράγοντας, καταξιώθηκε ως ένας από τους βασικούς σκαπανείς της προόδου και ανάπτυξης του Αθλητισμού μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ τιμώντας και εκτιμώντας την αθλητική δράση και πορεία του, με ειδική απόφαση αποδίδει απόψε τις πρέπουσες τιμές στον Ντίνο Μιχαηλίδη.

Τα λόγια του Προέδρου του ΚΟΑ Πάμπου Στυλιανού στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών αξιωματούχων και παραγόντων, προς τιμή του Ντίνου Μιχαηλίδη για την 14 χρονη προσφορά του στο ΕΣΥΑΑ, αντικατοπτρίζει τη συνολική εκτίμηση του αθλητικού κόσμου του τόπου μας για το αξιόλογο έργο που επιτέλεσε και επιτελεί ο τιμώμενος στην πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού.

Αναφερόμενος για την παρουσία του Ντίνου Μιχαηλίδη στο ΕΣΥΑΑ, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, είπε και τα εξής: «Η 14χρονη παρουσία και προσφορά του στο Εθνικό Σχέδιο Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ), ήταν και παραγωγική και εμπνευσμένη. Ντίνος και ΚΟΑ συνέλαβαν και καθιέρωσαν το Αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα, που έμελλε στην πορεία να αποτελέσει ένα από τους βασικούς πνεύμονες του Αθλητισμού μας, με ζηλευτά αποτελέσματα. Ο Ντίνος με τους συνεργάτες του, σε όλα αυτά τα χρόνια έθεσαν γερά θεμέλια για το ΕΣΥΑΑ και έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη κληρονομιά που καλούμαστε να συνεχίσουμε. Αυτό υποσχόμαστε να κάνουμε, όσο δύσκολες και αντίξοες εξελίσσονται οι συνθήκες μέσα στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε. Η λέξη αξιόλογο, είναι μικρή, μπροστά στο έργο που επιτέλεσε ο Ντίνος στο ΕΣΥΑΑ για 14 χρόνια. Τα αποτελέσματα της δουλειάς και της προσφοράς του είναι ο καλύτερος κριτής, που του δίνει το άριστο βαθμό και ως Πρόεδρος του ΚΟΑ του αποδίδω τον έπαινο και τιμή που του αξίζει».

-       Για τη ζωή, το έργο και την προσφορά του Ντίνου Μιχαηλίδη στον αθλητισμό, μίλησε το Μέλος το Δ.Σ. ΚΟΑ Σπύρου Σπύρου πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής στίβου, ο οποίος θήτευσε με τον Ντίνο Μιχαηλίδη. Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Η αναγνώριση και η καταξίωση δεν χαρίζεται σε κανένα, αλλά κερδίζεται και ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα κέρδισε μέσα από την προσφορά, τη δράση και τα επιτεύγματα του είτε σαν αθλητής, είτε σαν προπονητής, είτε σαν παράγοντας ή διοικητικό στέλεχος, αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπος. Καταξίωση και επιτεύγματα, που τυγχάνουν της καθολικής αναγνώρισης και επαίνου, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Για το έργο και την προσφορά του οι τιμές και οι διακρίσεις που του αποδόθηκαν από σημαντικούς Αθλητικούς Φορείς σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, είναι αμέτρητες.

Στην αθλητική του σταδιοδρομία ως αθλητής-πρωταθλητής στίβου, καταγράφονται νίκες και ρεκόρ σε Παγκύπριους, Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες. Τονίζεται ιδιαίτερα όμως ότι η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα Στίβου της Ελλάδας μετά το 1960, άνοιξε τις πόρτες και στους υπόλοιπους Κύπριους κορυφαίους αθλητές εκείνης της εποχής να αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελληνικής ομάδας, ενώ στα σημαντικά επιτεύγματα του ήταν και η παρουσία του ως καλαθοσφαιριστής εκτός της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, στον Πανελλήνιο Γ.Σ. και στην Εθνική Εφήβων Καλαθοσφαίρισης της Ελλάδας.

Σταθμός για την πορεία και τη μετέπειτα εξέλιξη του κλασσικού μας αθλητισμού αποτελεί η παρουσία του Ντίνου Μιχαηλίδη για είκοσι σχεδόν χρόνια ως προπονητή του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια». Από τα χέρια του πέρασε πλειάδα αθλητών και αθλητριών, μερικοί εκ οποίων διέπρεψαν σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού μπαίνει ενεργά στη ζωή του Ντίνου Μιχαηλίδη το 1998, αναλαμβάνοντας ως Υπεύθυνος του νεοφερμένου Αναπτυξιακού Προγράμματος του Οργανισμού, του ΕΣΥΑΑ. Φυσικά ανέκαθεν ο Ντίνος είχε στενή επαφή με τον ΚΟΑ, αφού διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου την τριετία 1988-1991. Επίσης ο διορισμός του από το Δ.Σ. του ΚΟΑ ως Πρεσβευτής Fair Play της Κύπρου 2008-2009, αποτελεί ξεχωριστό γεγονός στην αθλητική ζωή του σημερινού μας τιμώμενου.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης  στη δεκατετράχρονη ενεργή και παραγωγική παρουσία του στο ΕΣΥΑΑ, άφησε σίγουρα τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα. Σε στενή συνεργασία με τον ΚΟΑ και στα πλαίσια των κανονισμών σύστασης, αυτού του σημαντικού Εθνικού προγράμματος, προχώρησε στη σταδιακή κατακόρυφη αναβάθμιση του. Αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥΑΑ μέσω των σωματείων ενεργοποιούνται πέραν των δέκα χιλιάδων παιδιών, ηλικίας 12-18 χρόνων.

Από το Εθνικό πρόγραμμα του Οργανισμού αναδείχθηκαν ταλέντα, τα οποία στη συνέχεια ανελίχτηκαν, φτάνοντας σε διεθνείς διακρίσεις. Ο εντοπισμός αυτών των ταλέντων έγινε χάρις στη δουλειά των ανθρώπων του ΕΣΥΑΑ με την καθοδήγηση του Υπευθύνου τους, Ντίνου Μιχαηλίδη.  Ο ΚΟΑ και το ΕΣΥΑΑ καμαρώνουν και περηφανεύονται για τις ανεπανάληπτες επιτυχίες και την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία των παιδιών που αναδείχθηκαν μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα, όπως οι: Παύλος Κοντίδης, Μάρκος Παγδατής, Κυριάκος Ιωάννου, Ελένη Αρτυματά, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Στάθης Αλωνεύτης και πολλοί άλλοι.

-       Φανερά συγκινημένος ο τιμώμενος Ντίνος Μιχαηλίδης, αφού ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την ύψιστη τιμή που του κάνει, είπε χαρακτηριστικά: «Στη ζωή μου, λόγω και της ανάμειξης μου με τον αθλητισμό είχα την εύνοια της τύχης, να τύχω αρκετών τιμητικών διακρίσεων και όλες είχαν τη δική τους αξία και σημασία. Όταν όμως σε τιμά ο Κρατικός Φορέας, δηλαδή το ίδιο το Κράτος, η ίδια σου η πατρίδα, τότε αυτό αποτελεί την ύψιστη τιμή που μπορεί να δεχθεί το οποιοδήποτε άτομο – πολίτης και το γεγονός αυτό, μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια. Ειλικρινά είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μου είναι αδύνατο να βρω λόγια να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι και αυτά που θέλω να πω. Η μόνη λέξη που αυτή τη στιγμή αποκτά την απόλυτη σημασία της και μπορεί να συμπεριλάβει όσα τώρα αισθάνομαι και θέλω να πω, είναι: Κύριε Πρόεδρε του ΚΟΑ Ευχαριστώ. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης στη συνέχεια έκαμε μια αναδρομή της 50 χρονης αθλητικής του πορείας και δράσης από όλα τα πόστα που υπηρέτησε, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως Διοικητικό και όχι παράγοντα. Στάθηκε και εξιστόρησε επίσης δύο γεγονότα από την αθλητική του καριέρα στο στίβο, τα οποία παραμένουν πάντα χαραγμένα στη μνήμη του. Αναφέρθηκε στον Κενυάτη αθλητή Τομ Σίλεϊ, καθώς και στον Νική Γεωργίου. Όσον αφορά την παρουσία του στο ΕΣΥΑΑ, είπε: «Ξεχωριστή θέση στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία κατέχει η θητεία μου στο ΕΣΥΑΑ. Το σημαντικότερο για μένα πρόγραμμα που εφαρμόζει ο ΚΟΑ. Και αυτό με τη σωστή λειτουργία του, το ΕΣΥΑΑ, αφενός μεν ο Κυπριακός Αθλητισμός αποκτά τη δική του ταυτότητα, αφετέρου εξασφαλίζεται το μέλλον του αθλητισμού μας, αλλά και η παράλληλη με την αγωνιστική, η παιδαγωγική του προσέγγιση, βοηθά τα παιδιά να αναπτυχθούν σωστά. Είναι φανταστικό να ξέρεις ότι εργάζεσαι σε ένα πρόγραμμα όπου 10000 παιδιά που μετέχουν, θα μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και άλλες επιρροές. Η δραστηριοποίηση μου στο ΕΣΥΑΑ, πέραν από την επαγγελματική δράση, μου έδωσε την ευκαιρία να καταθέσω και όραμα γιατί όποιος ασχολείται με παιδιά, πρέπει να έχει όραμα. Ευτύχησα στο πρόγραμμα να συνεργαστώ με αξιόλογους τεχνοκράτες και επαγγελματίες». Καταλήγοντας την αντιφώνηση του ο Ντίνος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένεια του για τη συμπαράσταση και στήριξη, ενώ απεύθυνε και ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη στο δάσκαλο και πρώτο προπονητή Ανδρέα Χατζηβασιλείου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης προβολή εικονογραφημένων στιγμιοτύπων από την αθλητική ζωή και πορεία του Ντίνου Μιχαηλίδη. Επίσης προβλήθηκε φιλμ για τον τιμώμενο με δηλώσεις συνεργατών και αθλητών του.

Η απονομή του τιμητικού επάθλου έγινε από τον πρόεδρο του ΚΟΑ Πάμπο Στυλιανού, στην παρουσία και 14 παιδιών του ΕΣΥΑΑ, όσα και τα χρόνια που υπηρέτησε Ο Ντίνος Μιχαηλίδης το πρόγραμμα.

Την τελετή παρουσίασε το Μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Ανδρέας Αναστασίου.