Sidebar

16
Sun, May
1 New Articles

Ευχαριστίες Υπουργού Παιδείας στον ΚΟΑ για την Προεδρία

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

Ευχαριστίες Υπουργού Παιδείας στον ΚΟΑ για την

πετυχημένη διοργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας

 

Τις θερμές του ευχαριστίες για την αποτελεσματική και πετυχημένη διοργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας του Σ.Ε. στον τομέα του Αθλητισμού, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, κατά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία του Οργανισμού.

 

Ο κ. Δημοσθένους τόνισε ότι η επίσκεψη του στον ΚΟΑ έχει ξεχωριστή σημασία για αυτόν, αφού από καρδιάς θέλει να πει ένα ειλικρινές μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Πάμπο Στυλιανού και στον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Παπακώστα, αλλά και σε όλη την ομάδα του ΚΟΑ για τη στενή συνεργασία και στήριξη στην τεράστια συμβολή τους στην πετυχημένη διοργάνωση της Προεδρίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με τη στενή συνεργασία και τις επίμονες προσπάθειες μας φέραμε τα ποθητά αποτελέσματα και βγάλαμε τον τόπο μας ασπροπρόσωπο.

 

«Η Κυπριακή Προεδρία βαίνει αισίως προς το τέλος της αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι αρκετό να αναφέρω ότι στον τομέα του αθλητισμού ως Κύπρος έχουμε πετύχει σε Συμβούλιο Υπουργών, τη θεσμοθέτηση της ετήσιας «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού», ενώ εγκρίθηκαν συμπεράσματα για θέματα της στοιχειοθετημένης πολιτικής για τον αθλητισμό και τη βελτίωση της υγείας μέσω φυσικής δραστηριότητας. Δεν έμεινε βεβαίως πίσω o τομέας της φαρμακοδιέγερσης, ενώ η πρόταση για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αποτελεσμάτων υιοθετήθηκε ως Συμπεράσματα Προεδρίας. Στην Κύπρο φιλοξενήθηκαν τρεις συναντήσεις, άρτια οργανωμένες, οι οποίες άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις».

 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ προσφωνώντας τον κ. Δημοσθένους, είπε ότι είναι με ξεχωριστή χαρά και τιμή που υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στον ΚΟΑ τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και τις Προϊστάμενη και  Λειτουργό του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων κ.κ. Νίκη Παπά και Έρικα Δημητρίου. Συνεχίζοντας ο κ. Π. Στυλιανού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πολύπλευρη στήριξη του στον ΚΟΑ και στον Κυπριακό Αθλητισμό, καθώς και για τα καλά του λόγια που είπε για την άρτια δουλεία των ανθρώπων του Οργανισμού στη πετυχημένη διοργάνωση της κυπριακής Προεδρίας. Τον ευχαρίστησε επίσης για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε για τη διαχείριση των θεμάτων της Προεδρίας στον τομέα του Αθλητισμού. Η ουσία τόνισε ο Πρόεδρος  του ΚΟΑ, είναι ότι συμβάλαμε να σπρωχθούν προς τα εμπρός σημαντικά θέματα του αθλητισμού.

 

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έκαμε ιδιαίτερη αναφορά και μνεία στον Γενικό Διευθυντή του ΚΟΑ κ. Κώστα Παπακώστα επ’ ευκαιρία της αφυπηρέτησης του. Χαρακτηριστικά είπε: «Ο Κώστας Παπακώστας έχει συνδέσει το όνομα του με τον αθλητισμό της Κύπρου, μέσα από πολλές ιδιότητες. Υπήρξε αθλητής-πρωταθλητής, προπονητής, καθηγητής, σχεδιαστής πολιτικής. Ένας πραγματικός ηγέτης που με το παράδειγμα του ενέπνευσε τους γύρω του και με τη σκληρή και μεθοδική δουλειά του, συνέλαβε καθοριστικά στο να τεθούν οι κατάλληλες βάσεις για την προώθηση του Αθλητισμού στην Κύπρο». Για τη διοργάνωση της Προεδρίας, ήταν ευτυχές το γεγονός, ότι στον τομέα του Αθλητισμού, μπορούσαμε να βασιστούμε στις «στιβαρές πλάτες» και στον άρτιο συντονισμό του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΑ, ο οποίος είχε πάντοτε μια λύση για κάθε πρόβλημα. Αυτές οι πλάτες ήταν ακόμη πιο δυνατές λόγω του Πρόεδρου του ΚΟΑ και της πραγματικά εξαίρετης ομάδας των λειτουργών που τον πλαισίωνε. Ο κ. Δημοσθένους τόνισε και τα εξής καταλήγοντας στην αναφορά του για τον κ. Παπακώστα: «Οι δρόμοι μας αμοιβαία θα συναντώνται. Είμαι βέβαιος ότι  θα βρεις τρόπους να προσφέρεις μέσα από την εμπειρία και τη σοφία σου τόσο σε οικογενειακό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η συμβολή σου στον Κυπριακό Αθλητισμό ήταν τεράστια και αναγνωρίζεται από όλους. Τέτοιους ανθρώπους σαν εσένα ο αθλητισμός και ο τόπος μας τους χρειάζεται. Τόσο ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, όσο και ως απλός πολίτης αυτού του τόπου θέλω να σου εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου».

 

Ο κ. Κώστας Παπακώστας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Δημοσθένους για την ιδιαίτερη μνεία που έκαμε σε αυτόν, τονίζοντας ότι «με τη στενή και αγαστή μας συνεργασία που είχαμε, καθώς και  την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, αναδείξαμε σημαντικές στιγμές του αθλητισμού μας και του τόπου μας γενικότερα». Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παράταση που του δόθηκε για τη διοργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας. Τέλος στάθηκε στη συνεχή και στενή συνεργασία του ΚΟΑ με το ΓΕΔΥ, συνεργασία η οποία απέφερε την εξαιρετική διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, τονίζοντας ότι έχει εισηγηθεί στον Οργανισμό, την έκδοση ειδικού εντύπου για τα θέματα του αθλητισμού που συζητήθηκαν στην κυπριακή Προεδρία.

 

  • Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επέδωσε αναμνηστικό έπαθλο στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.