Sidebar

07
Fri, May
1 New Articles

Παγκόσμιο Νέων Ιστιοπλοΐας με τη στήριξη του ΚΟΑ

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

Με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, διεξάγεται στις 13 – 20 Ιουλίου 2013 στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο ΚΟΑ στη Λεμεσό το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Νέων (ISA Youth Sailing World Championship).

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού μιλώντας στη χθεσινή (8/4/3013) δημοσιογραφική διάσκεψη είπε ότι η ανάληψη αυτής της Παγκόσμιας διοργάνωσης, από την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, έχει την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Τόνισε επίσης ότι «συγκαταλέγεται στις κορυφαίες    διοργανώσεις που προβάλλουν ιδιαίτερα το άθλημα της Ιστιοπλοΐας, αλλά και τον αθλητισμό του τόπου μας γενικότερα. Οι κορυφαίοι και επίλεκτοι νεαροί  από 56 χώρες με ιστορία στην Ιστιοπλοΐα, θα προσδώσουν ποιότητα και συναρπαστικότητα στους αγώνες».

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώθηκε από την ΚΙΟ, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννος Φωτίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου, υπό την αιγίδας του οποίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μάριος Χαννίδης. Εκ μέρους του ΚΟΑ παρέστη και ο Αντιπρόεδρος κ. Ντίμης Κακογιάννης.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στο χαιρετισμό του στη διάσκεψη, ανέφερε και τα εξής:

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων διεξάγεται σε μια περίοδο, όπου η πατρίδα μας περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορία της, λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργηθήκαν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τον αθλητισμό μας. Εμείς ως Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα βαδίσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα μέσα στα νέα οικονομικά δεδομένα. Όμως πρέπει να ορθολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί και με τις ανάλογες κινήσεις, να κρατήσουμε ζωντανό και αξιόμαχο τον αθλητισμό μας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και αφού αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα, ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τη στήριξη της στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αξιολογήσαμε συγκεκριμένα τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Η Παγκόσμια αυτή διοργάνωση, δημιουργεί πλεονέκτημα και οφέλη στον τόπο μας σε αυτή τη ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Οι αποστολές από 55 ξένες χώρες θα δώσουν ουσιαστική ώθηση στον αθλητικό τουρισμό  μας και γενικότερα στην πόλη της Λεμεσού, που φιλοξενεί τους αγώνες.
  • Η Ιστιοπλοΐα, είναι το άθλημα  που με τον Παύλο Κοντίδη, χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο, καθώς και τις αξέχαστες στιγμές χαράς και περηφάνιας το περασμένο καλοκαίρι. Είναι ένα άθλημα που διαθέτει άφθονο ταλέντο και με τη σωστή και προγραμματισμένη δουλειά που γίνεται από μέρους της Ομοσπονδίας, πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι θα έρθουν και άλλες μεγάλες επιτυχίες.

 

  • Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ιστιοπλοΐα, είναι ένα δαπανηρό άθλημα. Ο ΚΟΑ μέσα από τους Σχεδιασμούς του και σύμφωνα με τις δυνατότητες προσφέρει κάθε βοήθεια και στήριξη στην Ομοσπονδία και στους αθλητές. Όμως σημαντική είναι και η συμβολή των γονιών των αθλητών μας  και με την ευκαιρία αυτή, θέλω να τους συγχαρώ ιδιαίτερα.

 

Ο ΚΟΑ αξιολογώντας τα πιο πάνω και με στόχο να γίνει  όσο το δυνατό άρτια διοργάνωση στην παρουσία της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας,  αποφάσισε να στηρίξει την όλη προσπάθεια με  οικονομική και άλλη βοήθεια. Σε αυτό περιλαμβάνεται η συμμετοχή των αθλητών μας, η αγορά υλικού, καθώς και όλες οι οικοδομικές και άλλες  βελτιωτικές εργασίες του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου.

Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τους χορηγούς και υποστηρικτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων. Εμείς ως ΚΟΑ ενθαρρύνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες μόνο οφέλη αποφέρουν στον αθλητισμό μας.

Κλείνοντας συγχαίρω τον Πρόεδρο το Διοικητικό Συμβούλιο της  Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τη  διοργανωτική επιτροπή, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την όσο το δυνατό αρτιότερη διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, που ανέθεσε στη χώρα μας αυτή τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση. Τα συγχαρητήρια μου και στο φίλο Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, που θέτει υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων. Για μια εβδομάδα τον ερχόμενο Ιούλιο, η Λεμεσός θα είναι το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας.

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία».