Sidebar

16
Sun, May
1 New Articles

Διαχρονική η στήριξη της Πολιτείας στον αθλητισμό μας

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

ΚΟΑ: ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τη διαχρονική στήριξη της Πολιτείας μέσω των Σχεδιασμών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τόνισε με έμφαση τόσο ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού, όσο και οι κορυφαίοι αθλητές μας, στην τελετή επίδοσης των Χαριστικών Παροχών σε αθλητές και προπονητές για τις επιτυχίες τους το 2012, που διοργάνωσε ο Οργανισμός την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013.

Μεταξύ των αθλητών ήταν και ο Αργυρός μας Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Παύλος Κοντίδης, στον οποίο για την επιτυχία του αυτή, του επιδόθηκε πριμ €120.000.00, σύμφωνα με τις πρόνοιες  του σχεδιασμού του ΚΟΑ.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τους αθλητές και τους προπονητές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού με τη σημερινή σεμνή τελετή τιμά και επιβραβεύει τους αθλητές και τους προπονητές που τίμησαν την Κύπρο για ακόμα μια φορά, μέσα από τις επιτυχίες τους για το 2012. Τιμούμε  αυτούς που σήκωσαν στις πλάτες τους την μικρή μας πατρίδα και με τις επιτυχίες τους χάρισαν στιγμές περηφάνιας και χαμόγελο αισιοδοξίας στον κυπριακό λαό.

Η σημερινή τελετή πραγματοποιείται στον απόηχο των Μεσογειακών αγώνων όπου για άλλη μια φορά ο κυπριακός αθλητισμός έδωσε δυνατά διαπιστευτήρια και ηχηρά μηνύματα ανάπτυξης αλλά και αντοχής στις δύσκολες μέρες που περνά η κυπριακή κοινωνία. Οι αθλητές μας, ολόκληρη η κυπριακή ομάδα στην Μερσίνα, απέδειξαν ότι ο αθλητισμός μας συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή μας στο εξωτερικό.

Να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι οι επιτυχίες αυτές, όλες οι επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο,  είναι αποτέλεσμα των επίπονων προσπαθειών τόσο εσάς των αθλητών όσο των προπονητών σας, που  με ατέλειωτες ώρες προπόνησης, σκληρής δουλειάς και επιστημονικής προετοιμασίας προσπαθείτε να φτάσετε και να κρατηθείτε στην κορυφή του πρωταθλητισμού, των επιτυχιών και της καταξίωσης.

Να μην ξεχνούμε όμως την αφετηρία που είναι τα προγράμματα ανάπτυξης των εθνικών μας Ομοσπονδιών, μέσα από τα οποία αναδεικνύεστε εσείς οι αθλητές. Τα προγράμματα αυτά καθώς και οι σχεδιασμοί κινήτρων των αθλητών και η προπονητική στήριξη προς τις Ομοσπονδίες, ενισχύονται και πλαισιώνονται από τους εθνικούς σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Όλα αυτά αποτελούν αυτό που όλοι αποκαλούμε στήριξη της πολιτείας για τον αθλητισμό, που υπήρξε διαχρονική. Μια στήριξη που χρηματοδοτείται μέσα από τους προϋπολογισμούς του ΚΟΑ  με τις ετήσιες επιχορηγήσεις προς τις εθνικές μας Ομοσπονδίες.  

Για στήριξη τόσο των αθλητών όσο και των προπονητών τα τελευταία 8  χρόνια, ο Οργανισμός έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά τα οποία έχουν συμβάλει στην όλη προσπάθεια που γίνεται τόσο από τους αθλητές όσο και από τις Ομοσπονδίες. 

Συγκεκριμένα, για τα έτη 2005-2013, έχει διαμοιρασθεί σε 77 αθλητές και 55 προπονητές από 16 Ομοσπονδίες, το ποσό των €4.718.935,00 μέσα από τον Σχεδιασμό των Χαριστικών Παροχών του Οργανισμού.  Αυτά ως ανταμοιβή για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών μας σε Ολυμπιακούς, Κοινοπολιτειακούς και  Μεσογειακούς αγώνες, καθώς και σε παγκόσμια πρωταθλήματα και άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Χαλάλι σε όλους! Επιπρόσθετα έχουν επιχορηγηθεί οι Ομοσπονδίες μας με σημαντικά ποσά ως ακολούθως. Για τον Σχεδιασμό Κινήτρων Αθλητών το ποσό των € 5.105.200  και για Προπονητική στήριξη  το ποσό των  € 6.093.600.  Επιπρόσθετα έχει διαμοιρασθεί ποσό € 3.996.000 απ’ ευθείας από τον Οργανισμό, για στήριξη των αθλητών και των προπονητών τους  μέσα από το Σχεδιασμό Υψηλής Επίδοσης.

Οι αριθμοί αυτοί δημοσιοποιούνται μέσα στα πλαίσια διαφάνειας αλλά και σφαιρικής πληροφόρησης  για την διαχρονική στήριξη της πολιτείας προς τον αθλητισμό μέσα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας και την γενική μείωση των διαθέσιμων κονδυλιών, ο ΚΟΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επηρεαστούν το λιγότερο δυνατό οι Σχεδιασμοί που αφορούν αθλητές υψηλής επίδοσης αλλά και προγράμματα των Ομοσπονδιών που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία του αθλητισμού στην Κύπρο.

Καλώ όλους σε συνεργασία και συστράτευση για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους αθλητές μας να συνεχίσουν να μας χαρίζουν χαμόγελο ελπίδας και αισιοδοξίας αυτούς τους δύσκολους καιρούς.