Sidebar

12
Wed, May
2 New Articles

Ο ΚΟΑ τίμησε τον Κώστα Παπακώστα

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

«Ο τίτλος της εκδήλωσης: Ο Κώστας Παπακώστας του Αθλητισμού μας, εκφράζει τα συναισθήματα όλων μας στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας και βγαίνει πηγαία και αυθόρμητα μέσα από τη ψυχή μας. Στοιχεία τα οποία εκφράστηκαν και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΚΟΑ την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, προς τιμή του αφυπηρετήσαντα Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Κώστα Παπακώστα.

Ο Κώστας Παπακώστας, ένας πραγματικός αθλητάνθρωπος, όπως τον αποκάλεσαν όλοι οι ομιλητές, ταύτισε το όνομα του με την ιστορία και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού και για πέντε σχεδόν δεκαετίες, τόσο ως αθλητής πρωταθλητής, όσο και ως Διοικητικός, ενώ του ευχήθηκαν υγεία και οικογενειακή ευτυχία και πάντα κοντά στον αθλητισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ τιμώντας και εκτιμώντας την αθλητική δράση και πορεία του, με ειδική απόφαση αποδίδει απόψε τις πρέπουσες τιμές στον αφυπηρετήσαντα Γενικό Διευθυντή, μετά την 30χρονη παρουσία του στον Οργανισμό. Από το 1983 ως Έφορος Αθλημάτων και Αθλητικών χώρων και από το 1997 έως φέτος Γενικός Διευθυντής.

«Ο Κώστας Παπακώστας αποτελεί προσωποποίηση της προσφοράς στον κυπριακό Αθλητισμό, αφού ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του στις επάλξεις». Τα λόγια του Προέδρου του ΚΟΑ Πάμπου Στυλιανού στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αντικατοπτρίζει τη συνολική εκτίμηση του αθλητικού κόσμου του τόπου μας για το αξιόλογο έργο που επιτέλεσε ο τιμώμενος στην πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, είπε και τα εξής: « Πάνω από μισό αιώνα προσφοράς σε πολλά επίπεδα και μέσα από διαφορετικές ιδιότητες. Αθλητής στο πιο ψηλό επίπεδο, με κορύφωση την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, ως σημαιοφόρος της πρώτης Κυπριακής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τεχνοκράτης του κυπριακού Αθλητισμού για 30 χρόνια, με κορύφωση την παρουσία του ως γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ, όπου συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση Εθνικών Σχεδιασμών και προγραμμάτων, που προδιέγραψαν και χάραξαν την μετέπειτα πορεία του Κυπριακού Αθλητισμού. Καταλήγοντας ο κ. Πάμπος Στυλιανού τόνισε: «Αγαπητέ Κώστα εκ μέρους του ΚΟΑ και ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας της Κύπρου, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες και για τις παρακαταθήκες που αφήνεις στον Κυπριακό Αθλητισμό. Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί ελάχιστη έκφραση αυτού του ευχαριστώ για την προσφορά σου και την κληρονομιά που αφήνεις».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού της Ελλάδας Κυριακή Γιαννακίδου, η οποία τόνισε τους άρρηκτους δεσμούς που είχε ο Κώστα Παπακώστας με τον Ελληνικό αθλητισμό, πρώτα ως αθλητής, μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου και μετά ως διοικητικός παράγοντας. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη άριστη σχέση και συνεργασίας της Κύπρου και της Ελλάδας, μέσω των διακρατικών συμφωνίών, που έφεραν και τη σημαντική σφραγίδα του Κώστα Παπακώστα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση, στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο και την προσφορά του Κώστα Παπακώστα, αναφέροντας και τα ακόλουθα: «Τριάντα χρόνια συνεχούς προσφοράς, αναβάθμισης σε όλα τα επίπεδα του οικοδομήματος του Κυπριακού Αθλητισμού. Γνώστης της Κυπριακής αθλητικής πραγματικότητας, κατάφερε να υλοποιήσει το όραμα του για εναρμόνιση του κυπριακού Αθλητισμού με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Η συσσωρευμένη εμπειρία του διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για τη μεγάλη επιτυχία διαχείρισης από την Κύπρο των θεμάτων αθλητισμού κατά την Ευρωπαϊκή Προεδρία. Στη συνέχεια ο κ. Κενεβέζος, αναφέρθηκε στη στην άψογη συνεργασία του Κώστα Παπακώστα με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ καταλήγοντας τόνισε: «Ολοκληρώνοντας την 30χρονη πορεία του στον ΚΟΑ μπορεί να νιώθει υπερήφανος για το ότι κατάφερε  να αναβαθμίσει τη δομή, όχι μόνο στου Οργανισμού που ηγείτο, αλλά και του Κυπριακού Αθλητισμού στην ολότητα του».

-       Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης προβολή εικονογραφημένων στιγμιοτύπων από την αθλητική ζωή και πορεία του Κώστα Παπακώστα. Επίσης προβλήθηκε φιλμ για τον τιμώμενο με δηλώσεις των Πρώην Προέδρων του ΚΟΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Ουράνιου Ιωαννίδη που μίλησε στη διάρκεια της εκδήλωσης,.

Η απονομή του δώρου που ήταν ένας εξαιρετικός πίνακας που απεικόνιζε ροδιά,  έγινε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, του πρώην Προέδρους του ΚΟΑ Τίτο Χριστοφίδη, Ουράνιο Ιωαννίδη, Δήμο Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Πάμπο Στυλιανού, ο οποίος ανέφερε ότι η ροδιά ως καρποφόρα και παραγωγική αντικατοπτρίζει την αθλητική ζωή και πορεία του Κώστα Παπακώστα. Την τελετή παρουσίασε το Μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Ανδρέας Αναστασίου.