Sidebar

12
Wed, May
2 New Articles

Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα “MOVE WEEK” 2013 «Αλλάζω Συνήθειες, Γυμνάζομαι Τώρα»

Ανακοινώσεις
Tools
Typography

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, κοινή Διάσκεψη Τύπου του Δήμου Λάρνακας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κατά την οποία παρουσιάστηκε η Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα  “MOVE WEEK” 2013 με το σύνθημα «Αλλάζω Συνήθειες, Γυμνάζομαι Τώρα».

Η Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα  “MOVE WEEK”, 2013 θα πραγματοποιηθεί από τις 7 – 13 Οκτωβρίου στη Λάρνακα.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η εβδομάδα “Move Week” είναι ετήσια Πανευρωπαϊκή εκστρατεία που προωθεί τον αθλητισμό, τη φυσική δραστηριότητα και το ευεργετικό αντίκτυπο τους στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Περαιτέρω ανέφερε ότι πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι συνδιοργανώνεται με τον ΚΟΑ, με τον οποίο ο Δήμος Λάρνακας έχει άριστη συνεργασία.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής αυτής Αθλητικής Εβδομάδας, συμπεριλαμβάνει πληθώρα αθλητικών και φυσικών δραστηριοτήτων Αθλητική Ημερίδα και Αθλητική Φιέστα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  13 Οκτωβρίου στη Πλατεία Ευρώπης. Η συμμετοχή των δημοτών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες είναι δωρεάν και σε αυτή θα συμμετέχουν εθελοντικά, διάφοροι Αθλητικοί Οργανισμοί, Σωματεία, Γυμναστήρια και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού, ανέφερε ότι «η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Εβδομάδας “MOVE WEEK”, αποτελεί μέρος της υλοποίησης της ευρύτερης πολιτικής του ΚΟΑ για ενθάρρυνση και εμπλοκή όλων των πολιτών στον αθλητισμό και στη φυσική δραστηριότητα, αλλά και των στόχων  της Στρατηγικής του ΚΟΑ 2020 «Δικαίωμα στην Άθληση, πολίτες εν δράσει». Ο Αθλητισμός, η Υγεία και η Συμμετοχή των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα «αποτέλεσαν μια από τις πρωτοβουλίες του ΚΟΑ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω ο κ. Στυλιανού ανάφερε είπε ακόμα ότι «η πολυμορφική αυτή εκδήλωση αποτελεί ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα και την απαρχή για νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να διαδραματίσει ίσως το σημαντικότερο ρόλο στην ευαισθητοποίηση και στη δημιουργία ευκαιριών άθλησης για τους πολίτες» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επόμενη χρονιά πολλοί Δήμοι και Κοινότητες καθώς και άλλοι Φορείς θα υποστηρίξουν τον ΚΟΑ προκειμένου να καθιερωθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού “MOVE WEEK”, σε παγκύπριο επίπεδο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ κ. Βάσος Κουτσιούντας στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε πως, «η μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία του αθλητισμού, δεν προέρχεται από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά από τα νοικοκυριά, με τις δαπάνες που κάνουν τόσο μέσα από την άθληση αλλά και την παρακολούθηση αθλητικών εκδηλώσεων. Η προσπάθεια να κινητοποιήσουμε περισσότερους πολίτες και να τους πείσουμε να ασκούνται συστηματικά θα δώσει και μία πρόσθετη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη πέραν από το όφελος που οι ίδιοι θα έχουν από πλευράς υγείας αλλά και ψυχολογίας».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας κ. Φλώρος Νικολάου ανέφερε ότι η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους και τις προτεραιότητες της Επιτροπής, που είναι η ενεργή συμμετοχή των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων σε αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες, οι διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων από το Δήμο Λάρνακας και η συνεργασία με άλλους Φορείς σε θέματα αθλητισμού και Νεολαίας».

Οι ομιλητές ευχαρίστησαν τους Φορείς που συμμετείχαν στη διοργάνωση της Εβδομάδας, μεταξύ των οποίων τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και Υγείας, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, το Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του Ομίλου,  το Σύνδεσμο Αδειούχων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Επαρχίας Λάρνακας και τα διάφορα Γυμναστήρια, το Larnaka Beach Tennis Club, το Σύλλογο Ολυμπιακής Γυμναστικής «Βύρων», το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους και τους Εθελοντές του Δήμου Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές: το Μέγα Χορηγός Cyta Mobile Vodafone, τον αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας City Free Press του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και  τους Ocean Basket, Ευρωπαϊκή Ένωση, EUROSPORT, Πετρολίνα, Starbucks, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, Αμαλία, Active Network Project, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ανοιχτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, Boom  φουσκωτά, ΟΠΑΠ Κύπρου και Europe Direct Λάρνακας.