Sidebar

18
Sun, Apr
1 New Articles


Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει τα ακόλουθα, σχετικά με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 08/01/2021 (Κ.Δ.Π. 6/2021), τα οποία ισχύουν παγκύπρια από την 10η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 05.00 π.μ. μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 23.59 μ.μ.

Η χρήση ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων (ως περιγράφεται στην παράγραφο 2.2 (ωω) του πιο πάνω διατάγματος) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΜΟΝΟ στις πιο κάτω περιπτώσεις:

1) Προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών, για τα πρωταθλήματα της ομάδας Α΄ Κατηγορίας και εθνικών ομάδων των ομαδικών αθλημάτων (Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Πετόσφαιρα και Χειροσφαίριση), χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων και παρεμφερών υποδομών και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η λειτουργία των αποδυτηρίων επιτρέπεται μόνο την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

2) Προπονήσεις των ομάδων Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας των πιο πάνω ομαδικών αθλημάτων και νοουμένου ότι οι προπονούμενοι δεν υπερβαίνουν τα πέντε (5) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. 

3) Προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (αθλητές και αθλήτριες που συμπεριλαμβάνονται στους Σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού),  με τη συμμετοχή μέχρι πέντε (5) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

Τονίζεται ότι, παράβαση των όρων των διαταγμάτων συνιστά ποινικό αδίκημα και η αστυνομία θα επιλαμβάνεται των σχετικών καταγγελιών.
Σημειώνεται ότι οι οδηγίες αυτές είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα που εκδόθηκαν.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο  και τα Μέλη της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΚΟΑ την Παρασκευή 7 Ιουνίου και σε αυτή συζητήθηκαν θέματα  που αφορούν την κατάσταση των ανοικτών και κλειστών σταδίων και τα κριτήρια που ακολουθεί η Αρχή για την αδειοδότηση τους.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων Γιώργος Καράς ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ για όλες τις ενέργειες της Αρχής που αφορούν τον έλεγχο όλων των  γηπέδων και την έκθεση που ετοιμάζει να παρουσιάσει. Η Αρχή υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και έχει την ευθύνη, μετά από έλεγχο και αξιολόγηση, να υποδείξει στους ιδιοκτήτες των γηπέδων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στάδια τους και τους καλεί να προχωρήσουν στα αναγκαία έργα, ούτως ώστε να τους παραχωρηθεί  άδεια για χρήση.

Όσον αφορά τους ιδιόκτητους χώρους του ΚΟΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Μακαρείου σταδίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι ο ΚΟΑ θα συνεργαστεί με την Αρχή και την Αστυνομία και θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα μέσω της υπηρεσίας  του Οργανισμού, βάση και της έκθεσης της Αστυνομίας στις 30 Μαΐου 2019.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΟΑ παρευρέθηκε και η Γενική Διευθύντρια Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, ενώ από την   Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων παρέστησαν και τα Μέλη Βασίλης Γιωργάλλας, Ανδρέας Ηρακλέους και Πασχαλίνα Μαγνήτη.

 

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο πλαίσιο στήριξης και ανάπτυξης των γνώσεων,  ικανοτήτων και δεξιοτήτων των  στελεχών των Αθλητικών Ομοσπονδιών σε θέματα που άπτονται της αθλητικής διοίκησης τη βελτίωση της λειτουργίας των αθλητικών οργανισμών της Κύπρου, αποφάσισε την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό η Ακαδημία Αθλητισμού του ΚΟΑ σε συνεργασία με την Κυπριακή Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ), διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικής Διοίκησης κατά το οποίο θα διδαχθούν μαθήματα που καλύπτουν θέματα αθλητικών δομών και διοίκησης αθλητισμού, χρηματοοικονομικής διαχείρισης αθλητικών Ομοσπονδιών, χρηστής διοίκησης αθλητισμού, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων, μάρκετινγκ, νομικών αθλητικών θεμάτων κ.α.

Η έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γίνει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στην ΑΙΘΟΥΣΑ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. Η σειρά των σεμιναρίων θα λήξη τον Φεβρουάριο του 2018. Ο ΚΟΑ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα σεμινάρια.

 

More Articles ...

Page 1 of 2